Muutoksen tuulissa

Tanssin eilen alkuyöstä paljain jaloin sateessa täysikuun alla. Hiukset sateesta märkänä pitkin poskia, ja yllättävän lämmin nurmikko varpaiden alla auttoivat taas kerran saamaan kiinni sisimmästä. Kiire, tai sisäinen tunne kiireestä ja tekemättömistä töistä suistaa mut aina sijoiltaan. Onneksi luonto ja musiikki hoitaa ja palauttaa omaan itseen.

Hoitolani sulkemisesta on nyt kokolailla kulunut viikko. Olen saanut aivan mahdottoman paljon kauniita viestejä, kannustusta ja kannattelua. Ympärilläni tuntuu olevan hiljalleen kasvava rakastava ihmisjoukko, joita saan kutsua ystäviksi. Paljon olen saanut myös kuulla, että olen rohkea, mutta tiedättekö, sitä en ole. Sisälläni asuu se pieni suuri silmäinen pikkutyttö nalle kainalossa, jolta katosi rakkain ihminen maailmasta. Se pikkuinen pelkää välillä niin että oksettaa. Koska ei muutos ole kenellekään helppo ja mutkaton. Sen reppanan perusturvan tunne romuttui silloin, ja se on jättänyt trauman, joka hyppii silmille aina silloin tällöin. Se pieni tytön ressu minussa pitää huolen siitä, että rohkea en ole. Siitä huolimatta, että välillä meinasi puntit tutista, päästin irti ja lopetin hoitolani. Onneksi minussa asuu myös aikuinen, joka ymmärtää, että ei ole mitään pelättävää, kaikki menee aina niin kuin mennä pitää.

Pikkuinen reppana Miska-nallensa kanssa

Kun on saanut vaivakseen, lahjakseen, riesakseen, ilokseen järjettömän vahvan kompassin, ei voi elää muuten kuin sen kompassin johdattamana. Mun sydän johdattaa mua, siksi varmaan välillä näyttää, että muutos on mulle helppo tai että olen rohkea. Mutta se sydämen kompassi on aikamoinen värkki. Sitä vastaan voi rimpuilla ja sätkiä toiseen suuntaan. Mutta jos se suunta ei ole oikea, on aivan mahdoton olla itsessään, itsensä kanssa. Sydäntään kuunnellessa täytyy olla aikaa, yksinäisyyttä, herkkyyttä kuunnella mitä sisimmästä nousee. Arjen kaahatessa ympärillä ei voi kuvitellakaan kuulevansa oikeasti mitä sydän koittaa kertoa. Siksi tarvitaan sateessa tanssimista, kuun katselua, ihan hiljaa itsessään olemista, toisin sanottuna meditoimista. Aina ei ole ihan helppo pysähtyä kuuntelemaan sitä mölisevää ja levotonta hölisijää, joka pään sisällä sinkoilee tuhanteen suuntaan. Välillä on myös helpompi olla kuuntelematta. Vaikka tietää, että itsensä kuuntelematta jättäminen kostautuu, sitä välillä pitkittää, koska muutokset ovat vaativia. Kuitenkin, kun sen jatkuvan pälätyksen saa hiljennettyä, suunta selkiää, ja sitä kohti on mentävä. Niissä tilanteissa näyttää monesti siltä, että tuo tyyppi on voimakas ja rohkea, mutta arvaatteko, mulla ei ole vaihtoehtoja. Mä en pysty elämään sitä kompassia vastaan. Se ei tee asioista yhtään helpommaksi, mutta se antaa mulle vahvan tunteen, että menen sinne minne pitääkin, mua kannatellaan, ja kaikki menee niin kuin mennä pitää. Olisi joskus paljon helpompaa, jos se sisäinen tunne siitä miten asiat ovat oikein olisi hiukan lievempi. Mutta se on pakottava, säälimätön tykytys rinnassa. Jos jokin ei ole oikein, se ei ole oikein.

Se sydämen kompassi saa kaiken tuntumaan todella syvästi. Ilo pulppuilee ja sykkii rinnassa, suru meinaa halkaista rinnan, kaikki tuntuu menevän suoraan sieluun saakka, ja itku on silmässä päivittäin, ilosta tai surusta. Välillä molemmista. Se saa olon myös tuntumaan siltä, kuin olisi kotoisin toisesta maailmasta, koska asiat näkyvät niin erilailla, isoina ja vavahduttavina. Mun elämä tuntuu olevan sellaista herkkää vereslihalla olemista yhtä lailla ilon ja surun kanssa.

Olen suunnattoman kiitollinen aivan kaikista ja kaikesta mitä tapahtuu, vaikka tapahtuessa esimerkiksi kipeät asiat on vaikea hyväksyä. Elämää ymmärtää vain taaksepäin,mutta sitä on elettävä tässä ja nyt, mentävä askel kerrallaan eteenpäin. Kiitos kaikki rakkaat mun ympärillä. Katsotaan silmiin ja halataan, te olette timanttia.

Kiitos kaikki ihanat aarteet, jotka ootte mua tsempanneet.

Kiitos kaikki ihanat ja tärkeät asiakkaat. Toivottavasti nähdään vielä jossain merkeissä. ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s