Yksilölliset Sormituet yliliikkuvalle

Yliliikkuvuus ei yleensä pitkässä juoksussa ole mukavaa. Pehmytkudokset ja nivelet rasittuvat, turpoavat ja kipeytyvät. Yliliikkuvuudesta, hypermobiliteetista kärsivillä on erilainen kollageenirakenne kuin muilla. Lihaskalvot, jänteet, nivelsiteet ja rustot muodostuvat pitkälti kollageenista. Monesti yliliikkuvuudesta kärsivät eivät tiedä missä vika piilee. Mistä johtuu, että ei pysty kaikkeen mihin muut, miksi ihmeessä palautuminen on hidasta, eikä venyttelystä ole apua särkeviin lihaksiin?

Minä olen ollut aina hypermobiili, ja sitä myöten olen tottunut ominaisuuteeni. Olin pitkälti yli kahdenkymmenen ennen kuin tiesin miltä tuntuu, kun takareisi venyy. Edelleen joogaopettajana työskennellessäni törmään asanoihin, jotka eivät venytä kudoksia. Alaselkä on minun Akilleen kantapääni. Selkää kivistää ja särkee useammin kuin ei särje. Mutta eniten vaikeuksia aiheuttaa sormien yliliikkuvuus. Pullonkorkit ja tölkkien avaus on yhtä kiukuttelua tai avun pyytämistä. Nivelet ovat kuin kumia, eikä tarttumaote pidä.

Sain apua Suomen Proteesimestareilta, jossa Petri tutki ja mittasi sormeni. Minulle tilattiin oikeaan käteen kaksi eri tukea, joilla sormien asentoa rajoitetaan, jotta voimantuotto kohdistuu oikein. Villa Manus maahantuo hopeisia tukia, jotka tehdään Hollannissa mittatilauksena.

Sain tukeni tänään. Nyt ihmettelen kuinka kankealta liikeradat tuntuvat.

Kerron käyttökokemuksesta lisää jonkin ajan kuluttua. Pitäkää peukkuja, että näistä kaunokaisista on apua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s