Miksi Dry Needling toimii

Vastailen harva se päivä asiakkailleni miksi Dry Needling toimii, ja miksi se toimii niin nopeasti. Koitan teille hiukan avata asiaa mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Raaka yksinkertaistaminen ei aina ole paras mahdollinen juttu, kaikki kuitenkin ymmärtävät ihmiskehon olevan monimutkainen ja hienovaraisesti säädetty.

ATP

Soluissa on mitokondrioita eri määriä. Lihassoluissa on satoja mitokondrioita. Mitokondriot tekevät glukoosista atp:tä, joka on energiamolekyyli, jolla muun muassa lihakset jaksavat toimia. Lihassupistus tarvii energiaa, eli ATP:tä. Lihaksen saadessa mikrovaurion keho hoitaa tilannetta kevyellä jännityksellä pienen pienellä alueella. Lihas happamoituu, ja syntyy triggerpiste. Triggerin happamoittaessa lihasta, ei pienen pienet mitokondriot enää pysty tuottamaan ATP:tä. Lihassupistuksen rentoutuminen tarvii myös energiaa. Kun ATP:tä ei paikallisesti ole, triggerin jännitys säilyy, ja me koemme kipua.

Dry Needling neula laukaisee triggerin jännityksen, lihaskalvo pehmenee, veri pääsee kiertämään kaikista pienimpiinkin hiusverisuoniin, happamoituminen neutralisoituu ja kehon sisäsyntyiset opiaatit lievittävät kipua.

Motorinen päätelevy

Motorinen päätelevy on se kohta lihaksessa jossa hermoimpulssit muutetaan sähköisestä kemialliseksi ja lihasten liike syntyy. Motoristien päätelevyjen toiminta saattaa häiriintyä useastakin syystä. Monesti leikkaukset tai vaikkapa kipsaaminen aiheuttaa ikään kuin päätelevyjen ”nukahtamisen”. Neulottamalla laiskanpuoleisesti toimiva lihas, motoristien päätelevyjen toiminta normalisoituu.

Porttikontrolliteoria

Ihmisen hermostossa on hitaita ja nopeita hermosyitä. Nopeat vievät signaalin silmänräpäyksessä selkäytimeen, selkäytimestä lihakseen, näin syntyy refleksit. Kipu kulkee nopeita ja hitaita hermosyitä riippuen kivun syystä. Kun lihaksia neulotetaan, vaikutetaan energiatasapainoon, motorisiin päätelevyihin ja hermoimpulssien kulkuun. Hermoilla on muuta aistittavaa, neulaamisen aistimisen viesti vie tilan kipusignaalilta.

Monenlaisia vaikutusmetodeita. Toivottavasti osasin selittää tarpeeksi selkeästi monimutkaiset asiat. Sitten vain aikaa varaamaan, jos kehoa kivistää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s